24 syyskuuta, 2007

Ajattelevien ihmisten lehti astuu samalle haravalle

No niinpä tietysti! Pitihän se arvata! Suomen Kuvalehti meni Kasjanovin haastattelu -jutussaan "Rohkea haastaja, mahdoton tehtävä" (nro. 37 14.9.2007) julkaisemaan allaolevan kuvan,


jossa kuvatekstinä oli: "Poliisi yritti pidättää -- Mihail Kasjanovin Moskovassa huhtikuussa järjestetyssä mielenosoituksessa, mutta hänen turvamiehensä ehtivät väliin."

Toimittaja Teppo Tiilikainen (tai jutun desinger) teki julkaisulle karhunpalveluksen, sillä kuvan tilanteessa Kasjanovia ei edes yritetä pidättää, kuten osoittavat toisesta kuvakulmasta näpätyt otokset.

SK:lta meni siis reilut viisi kuukautta saman haravan päälle astumiseen! Ja tämä oli siis "Ajattelevien ihmisten lehti"...

Tsemppiä!

P.S. Itse jutussa taas ei muistaakseni kerrottu mitään mullistavan uutta. Kevennetty nettiversio on ainakin sekundakamaa...

19 syyskuuta, 2007

Testejä

Koskaan ei ole myöhäistä oppia itsestään lisää! Kas tässäpä pari sivullista testejä. Laadukkaampi ja höntimpi.

11 syyskuuta, 2007

rude goldberg

Ah ja voih! Viime blogittamisestani taisi jo kulua luvattoman paljon aikaa! Yritän olla täst´edes järjestelmällisempi.

Mutta nyt asiaan! Osaako kukaan sanoa, mikä on rude goldberg? Rude Goldberg on edesmennyt jenkkianimaattori, joka keksi piirtää hullunkurisia vempaimia, joiden oli tarkoitus helpottaa jotakin työsarkaa, mutta laite tekikin hommasta vain entistä monimutkaisemman! Hilavitkuttimet nimettiin hänen mukaansa rude goldbergeiksi. Älkääkä yrittäkö väittää, ettette väsänneet mitään vastaavanlaista lapsina!


Esimerkiksi tämä yllä näkyvä automaattinen suuliinanliikuttaja: käsiliike saa leivän ponnahtamaan; papukaija kurkottaa leipää; suola kaatuu ämpäriin; ämpäri saa sytyttimen sytyttämään raketin sytytyslangan; raketi ampaisee taivaan tuuliin; ja käynnistää kellon; jonka heiluri liikuttaa suuliinaa! Simppeliä!

Jokainen on varmaan nähnyt seuraavan legendaarisen Tom ja Jerry -piirretyn, jonka rude goldbergissa on enemmän välivaiheita.



Systeemi on yhtä kiehtova todellisuudessakin! Kas tässä MythBustersien versio (Adam on hyvin, hyvin innostunut):



Kaikkein hienoimmat hökötykset ovat kuitenkin japsien (kuinkas muuten) käsialaa. Monta pientä nokkelaa "rudea". Taustamusiikki on upea.



Ja tietenkin kuuluisa Hondan mainos, joka saatiin purkkiin vasta 605 kerralla!



Kojeita kerrakseen! Ja täältä löytyy asteen verran hyödyllisempiä keksintöjä.