03 joulukuuta, 2007

Onko amerikkalainen koulutus puutteellista?

Ja seuraavaksi tyylipuhdas naurupommi:Parhaat kohdat ovat mielestäni 1:05, 4:35 ja 5:48 kohdalla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinä osallistut amerikkalaisten pilkkaamiseen. Saako toisten typeryydelle nauraa? saako siitä huvittua? Eikö tuo juuri kuvaa nykyajan ihmisten moraalittomuutta?

Sinähän yleistät asian koskemaan amerikkalaista koululaitosta yleensä, vaikka vain muutama amerikkalainen ei muistanut Iranin tai Ranskan sijaintia maailmankartalla. Yleistäminen on syntiä saarnojesi mukaan.

Ja kuka uskoo YouTuben kertomaan kuvaan ja sanomaan, kun Helsingin Sanomat ja Yle syytävät valheita ja roskaa ihmisparkojen huijaamiseksi?

Täti on nyt tuima :/

Blogistasi oppii paljon hyödyllistä: moraalittomuus kauhistuttaa, ei saa yleistää eikä mediaan kannata luottaa. Niin se on.

Anonyymi kirjoitti...

Olet seilannut paatillasi aavan meren tuolla puolen katselemassa kun hopeinen kuu luo merelle siltaa jo kuukausitolkulla, joten olet kai ehtinyt viisastua paljon. Et ainakaan vaikuta niin typerältä kuin nuo amerikkalaiset, joten kysyn sinulta neuvoa.

Pelkään olevani vainoharhainen, sillä epäilen erään pojan kiusaavan minua. Olen yrittänyt turvautua kohteliaaseen tarkkaamattomuuteen, mutta silti mielenrauhani on mennyttä. Eräänä päivänä tuo poika asettui istumaan kirjastossa miltei viereeni kikattelemaan sekä naputtelemaan pöytää ja lukemaan lehteä. En voinut todellakaan keskittyä sosiologian syviin totuuksiin. Olen miettinyt mitähän asialle voisi tehdä. Mikä olisi paras toimenpide?
Ehdotatko…

a) Sano pojalle ”pööö”, kyllä se siitä tokenee.
b)Hankkiudu psykiatrille, jotta lääkityksesi saadaan kohdilleen. Loppuisivat nuo harhat.
c)(Tämä kommentti kuuluu sensuroitujen listalle…)
d)Maksu ensin, neuvot sitten, niin tässä maailmassa toimitaan.
e)Kohtelias tarkkaamattomuus on kaiken A ja O.
f)Tämä ei ole puoskaripalsta, netistä löytyy niitä muualta.
g)Tarjoa pojalle pullaa ja kahvia. Se on ystävällismielistä.
h)Juttele pojalle säästä, ehkä se ei ole kuunnellut säätiedotusta.
i)Muuta Siperiaan. Silloin vain sudet vainoavat sinua.
ö)Kuule täti, oma on ongelmasi!

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Ensimmäiseen kommenttiin liittyen: tuoreen PISA -tutkimuksen mukaan Yhdysvaltojen koululaiset eivät yllä top-20 -listalle kouluosaamisessa. Männä vuonna ämöriikkälaisten sijoitus taisi olla 32.

Toiseen kommenttiin liittyen:
suosittelisin g-vaihtoehdon muunneltua versiota: keppi&porkkana. Ensin tarjoat tälle hepulle kaffea ja muhvissia ja isket, kun vastapuoli sitä vähiten odottaa (ja mussuttaa pullaa): "Vainoatko sinä minua!?"
Kun vastapuoli on saanut rykittyä väärään kurkkuun menneen pullamössön ulos, tivaat uudestaan.

Enempää en voi neuvoa. Sinun on reagoitava sitten pojan vastaukseen omin päin. Kaikki tulee riippumaan tilanteesta. :)