30 toukokuuta, 2007

McKalakukko - I´m lovin it!

Katsoin eilen YLE:ltä tulleen Morgan Spurlockin dokumentin Super Size Me.

Välillä ohjelman informaatiotulva pyyhkäsi ylitseni kuin tsunami, eikä pääkoppaan jäänyt paljoakaan konkreettisia lukuja. Katsoisin ohjelman mielelläni toistamiseen - Pause -napilla ja muistilehtiöllä varustettuna. Viesti tuli kuitenkin selväksi: McRuoka on epäterveellistä!

Kyseisestä aikapommista sain ammettua tietoa aikaisemminkin Eric Schlosserin Pikaruokakansa -kirjasta, joten eilisen itsekidutuskokeen tulos ei tullut minulle yllätyksenä. Suosittelen opusta pikaruokamaailman syvällisemmän tutustumisen apuvälineeksi.

Unohtipa Spurlock mainita, että hampurilais(pakkauks)ista tulee myös paperijätettä. Siksi sitä kutsutaankin roskaruoaksi!

Mutta nyt suoraan toimintaan! Ehdottaisin hampurilaisaterioihin muutoksia esim. pienentämällä annoksia:


Tai kalavaihtoehdolla:


Loppukevennys Kuopion hampurilaisravintolasta:

- Ja mitäs teille?
- Mitteepä tässä, kiitos vuan kysymästä.

- Tarkoitan siis, mitä te syötte?
- Purkkoo. Tästä on kyllä männä jo maku.

- Mutta mitä te tilaatte nyt?
- Savon Sanomia ja Aku Ankkoo, mutta nyt ottaesin hampurilaesen.

- Ja minkähän hampurilaisen?
- No se on se systeemi, jossa on pihvi ja kaks kuorta. Pitäs teijän tiällä tietee.

- Syötkö täällä?
- Sillon tällön.

- Öh... siis syötkö täällä nyt tällä hetkellä?
- Purkkoo vieläkiin, mutta maku on männä jo.

- Puhun tilaamastasi hampurilaisesta. Tuleeko se mukaan?
- Kah, jos se vuan tahtoo.

- Siis otatko mukaan?
- Tule vuan, jos halluut.

- Selkeä kysymys: syötkö tilaamasi ruoan täällä?
- Onko siellä tilloo? Aattelin kyllä että tuolla pöyvässä...

- Hyvä on. Saako laittaa kaikki mausteet?
- Jos ne vuan mahtuu, vähän kyllä eppäelen.

- Eli: kaikkia mausteita vai ei kaikkia mausteita?
- Joo... vuan kanelin suap jättee poekkeen.
´
- Voi hemmetti teidän kanssa!!
- Vai niin, että tällasta palavelua. Taijanpa sitten jättee tilloomatta ja hakkee torilta muikkukukon...

Taidanpa hakea minäkin! I´m lovin it!

Ei kommentteja: