22 huhtikuuta, 2007

Viikon saldo


Tämä oli siis viikon saldo demokratian asevarastossa, Yhdysvalloissa. Tämän viikon synkkien uutisten perusteella rapakon takana on myös tarpeeksi tuliasevarastoja ja epävakaita ihmisiä. Pelottava yhdistelmä.
Tosi pelottava.
Viimeisin Yhdysvaltojen maaperälle kohdistunut (ulkomaalaisten) hyökkäys tapahtui 11.9.2001 (sitä edellinen taas 7.12.1941. Hyökkäyksiä lähetystöihin en nyt ota huomioon). Sen jälkeen yhtä näyttävästi ja laajamittaisesti amerikkalaisia ovat tappaneet hirmumyrskyt ja alkuviikon tapaiset häirintyneet opiskelijat. Missä vika?

En ole aseistakieltäytyjä, enkä sellaiseksi viimepäiväisistä tapahtumista huolimatta muutu, mutta muiden toivoo jo tulevan järkeen. Nämä tapaukset eivät ole pelkästään amerikkalainen ilmiö: vähän väliä saa lukea iltäpäivälehdistä suomalaisista perheenisistä, jotka eräänä kauniina päivinä tulevat töistä kotiin ja ampuvat mitään sanomatta vaimonsa, lapsensa, koiransa (jos sellainen on) ja lopultakin itsensä.

Näihin tapahtumiin tärkeimmistä johtavista syistä voi keskustella pitkään ja hartaasti: aseiden helppo saatavuus, kulttuurin tarjoamat väärät toimintamallit, mielihäiriöt jne.

Itse olen ottanut askeleen (mielestäni) oikeaan suuntaan ja harventanut tietokonepelivalikoimaani. Ainoan räiskintäpelin poistin ensimmäisenä, vaikken sitä yhtään pelannutkaan. Sitten hiiteen painuivat historialliset strategiat. Muutama vuosi sitten poistin urheilupelit, tasohyppelyt ja lopulta myös PacManin ja Tetriksen. Enkä kaipaa yhtään takaisin. Isojen poikien leluja ei sitten noin vain pysty kieltämään - valitettavasti...

Pakollinen mediaosio:

Muistin vitsin:
Sotilas on yövartiossa. Joku lähestyy.
- Seis! Kuka siellä?
- Lepo vaan. Minä, komentaja, tässä.
- Seis! Kuka siellä?
- No minä! Komentaja! Ettekö tiedä sääntöjä?
- Toki tiedän. Pitää kysyä kolmesti "Kuka siellä?" ja sitten ampua.
Surullisen totta
Ei vain naurata.

Ei kommentteja: