19 maaliskuuta, 2007

Pikkupuolueiden hallitus

Vaalit on sitten käyty ja voittajat ovat selvillä. Uusi hallituspohja on helposti ennustettavissa: keskusta ja kokoomus muodostavat porvarihallituksen, johon saattavat kumuloitua pari pientä puoluetta.

Kolme suurinta puoluetta saivat yhteensä 2/3 kaikista äänistä. Entäpä jos vaaleissa kukaan näistä ei olisi saanut yhtään ääntä ja ne olisivat jääneet kokonaan eduskunnan ulkopuolelle? Millaiset olisivat silloin hallitusrungot? Mitkä olisivat niiden nimet? Millainen Suomesta tulisi? Spekuloidaan.

RKP + Vasemmistoliitto = Hurrivasuri

Vanhojen stallareiden ja porvarillisien ruotsinkielisten hallitustaival alkaa hankalissa merkeissä. Lopulta nurkkakuntaisuus ja kyräily saadaan käännettyä aivan uudenlaiseksi aluepolitiikaksi jakamalla Suomi pieniin ruhtinas- ja kolhoosikuntiin.

Kristillisdemokraatit + Perussuomalaiset = Ristinsoturit

Hallituksessa ollaan perimmäisten arvojen äärellä. Erilaisuus päätetään kieltää lailla: homoja ei koskaan ollutkaan, eikä mitään ihme vegaanihippejä. Suomi muistuttaa peräpohjalaista körttiyhteisöä. Hallituskauden jälkeen kaikki näyttävät niin siveellisiltä ja samanlaisilta, etteivät ihmiset erota naapuria itsestään. Usein käy niin, että miehet tulevat töistä (naiset ovat tietenkin kotona hoitamassa lapsia) vahingossa väärään taloon asumaan, eivätkä huomaa erheettään moneen vuoteen.

Vasemmistoliitto + Vihreät = Punavihersokeus

Hallitus kääntäisi edistyksen kelkan aivan uusille ekologis-solidaarisille urille. Omaisuutta ja teollisuutta verotetaan niin ankarasti, että tehtaanjohtajatkin siirtyvät Siuntion metsiin kasvattamaan luomuporkkanaa. Suomi siirtyy vaihto- ja kierrätystalouteen vuonna 2008.

Perussuomalaiset + RKP = Grundfinnare

Hallituksen sisäisessä kommunikaatiossa koetaan läpimurto toisen vuonna, kun huomataan ministerien puhuvan aivan eri kieliä. Yhteydenpitoa jatketaan tulkin välityksellä. Kielimuurin murruttua suomalaisuuden perusolemus herättää hallituksen sisällä kiivasta keskustelua. Suomalaiseksi päädytään määrittelemään sellainen henkilö, joka asuu Mellunmäessä tai Maarianhaminassa, elää sosiaaliturvalla tai optiolla ja harrastaa lähikapakassa juopottelua tai purjehdusta.

RKP + Vihreät = Strömsö

Pikkukaupunkilaista pörröisyyttä korostavassa hallitusohjelmassa innostetaan kansalaisia entisöimään kustavilaisia huonekaluja ja huovuttamaan patalappuja. Hallitus kokoontuu Fiskarsin ruukkialueella laulamaan ABBAa ja keksimään lauseita, johon sisältyvät sanat “kestävä kehitys”.

Perussuomalaiset + Vasemmistoliitto = PerVasu

Kaunan ja herravihan lietsoma ministeritroikka löytää nopeasti yhteisen sävelen hallitusohjelmassaan. Kansallistaminen ja väestön tasapäistäminen saavat mittasuhteet, jotka olisivat tehneet Maonkin kateelliseksi. Suomi liittyy uudelleenperustamaansa Varsovan liittoon.

Kristillisdemokraatit + RKP = Turvakypärät

Tupakka-askeihin ja olutpulloihin on vaikea mahduttaa viisi varoitustarraa molemmilla kotimaisilla kielillä. Kiristävä pipo korvataan pakollisella pyöräilykypärällä. Kaikki Suomen luterilaiset papit saavat tästedes kasteensa Ruotsissa.

Vihreät + Perussuomalaiset = Virsut

Hallitusistunnot venyvät, koska vihreiden hörhöt ja politiikkaan palannut Halme käyvät nurkan takana sihauttamassa ja käyttävät seuraavat tunnit leikkimällä paperiliittimillä ja ahmimalla kokouspullaa. Hallitus vastustaa rötösherroja ja on pienten ihmisten puolella, joten ministerit lähtevät yhdessä tuumin kaupungille etsimään silinteripäistä rötösherraa ja pientä ihmistä, jota puolustaa.
Pikkupuolueet
Sepä siitä. Nyt takaisin todellisuuteen. Ehdottaisin porvarihallitukselle uutta lempinimeä: korvamerkitty vasikka.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on kyllä kirjoittamisen lahja. Ei hauskuutta puutu! Hyvää loppuvaa pääsiäistä ja iloisia päiviä kesää kohden!